Het Kanaal
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Oorsprong

De markante Groninger firma Het Kanaal is een bonte, oranje bende hardwerkende scheppers. Omdat niets hen van de straat heeft gehouden, zijn ze daar gebleven. Het Kanaal raakt en roert met veelzeggende teksten, fijnbesnaarde steigerpop en vrolijke nedersaxophonische deunen. Verlicht door de mystieke en overweldigende stem van Moeder Natuur, dansen zij zich een weg door het tumultueuze leven in de 21e eeuw. Dit alles zorgt voor een nieuwe muziekbeleving met ongepolijst spraakmakende beeldtaal.

De kanaalscheppers verkennen de wereld met kinderlijke nieuwsgierigheid en brengen deze op hun eigen wijze in kaart. Deze kaart tekent de wereld als een land zonder grenzen, zonder door mensen bedachte en opgelegde regels, als een land met talloze unieke individuen die zich elk op een eigen manier verhouden tot de natuur waardoor ze omgeven worden.

Het Kanaal laat zich volstromen met verhalen, filosofie√ęn, wetenschappelijke kennis, ambachtelijke vaardigheden en alles wat zich mee laat voeren uit uiteenlopende bronnen. Al het aanwezige water in dit spreekwoordelijke stuwmeer wordt gekanaliseerd en sijpelt stroomafwaarts richting de monding in open water.

©2022 Het Kanaal