Het Kanaal
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Het Kanaal werkt graag lokaal, waar ze het landschap en de mensen leert kennen om daar op in te kunnen spelen en er een passende voorstelling, expositie of project te kunnen uitvoeren. Hieronder ziet u een greep uit afleveringen die we in het verleden hebben uitgezonden.

De Staat van Ontbinding

Er hangt een groot mysterie in Nijeberkoop; de Verdwenen Peerden. Het Kanaal besloot hier, onder leiding van Patrick Hoving, in te duiken en dit uit te zoeken. Wat daaruit kwam kun je zien in de film ‘De Staat van Ontbinding’ waarin Andries van der Veen uit Wolvega, een oud-inwoner en lokale held, de hoofdrol speelt. In deze film wordt gesproken in het Stellingwarfs, het dialect van de omgeving. In de film is ook een scene te zien rondom een beeld wat een blijvende herinnering zal zijn aan het verhaal. Dit monument is gemaakt door Janneke Hoek en is altijd ergens in die omgeving te vinden, ook al verdwijnt het steeds naar een net andere plek. Het mysterie blijft.

2019 Nijeberkoop

Het Kanaal VS Gronings Vuur

Tijdens Gronings Vuur was het Kanaal in Stadskanaal, waar Patrick Hoving een workshop gaf in Graffiti en waar het Kanaal samen met de jeugd van Stadskanaal en omstreken een imaginaire wereld creëerde op het Station de Star.

Star, Stadskanaal, 2019

Het Kanaal speelt Mendini

Het Kanaal verbouwt het museum niet van buiten maar van binnen en maken van de steigers niet alleen een decor maar een pronkstuk in een muziekexpositie.

25 jaar bestaan Groninger Museum, 2019, Groningen

Grunnsonic

Bouwvakkers strijken neer in het Pakhuis.

Beeld: Harold Zijp

Het Kanaal maakt de bussen (on)veilig.

Lijn 6, Qbuzz Groningen, 2019

Solitair (ism Chonk)

In de bossen op het terrein van een voormalig munitiedepot in Donderen maakt Het Kanaal met Chonk een interactieve route waar je op zoek kan naar je solitaire staat van zijn. Tijdens deze route verken je als wandelaar het verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn.

Donderboerkamp, April 2021

Het Kanaal pakt een paal

Tijdens de opening van Winterwelvaart werd de Willem Jacob binnen geboomd op de ouderwetse manier, maar deze keer onder begeleiding van het heilspellende gezang van Sanam Tahmasebi. Tegelijkertijd begeleidde een aantal van de andere kanaalscheppers de mensen naar de kade met vrolijke muziek. De afsluiting van de opening was een harde toeter, uitgevoerd door Janneke Hoek, waarna een echo kwam van alle schepen op de kade. Een hels kabaal van schreeuwende schepen om het winterse festival in te luiden.

Het Kanaal spreekt Scheepstaal

Aan boord van de Willem Jacob speelde Het Kanaal vrolijke muzikale voorstellingen tijdens drie dagen WinterWelVaart. De sfeer zat er goed in, zelfs de schipper zong luidkeels mee.

2019, Hoge der A, Groningen

Kadepop

Op Kadepop werd duidelijk dat iedereen een kanaalschepper kan zijn. Grote en kleine mensen dansten en speelden mee en maakten van de dag en nacht een gezellige bende.

Suikerunieterrein, 2019